Behandlingar

Bruxism

Gnissla Tänder

Att gnissla eller pressa tänder innebär att man vanemässigt biter ihop tänderna hårt. Ofta sker det i sömnen eller så gör man det omedvetet när man är stressad eller koncentrerad.
Implantat

Protetik

Protetik är samlingsnamnet för alla typer av ersättningar av skadade eller förlorade tänder där man inte kan utföra åtgärden direkt i munnen. Man måste då göra någon form av konstruktion och sätta in i munnen.
Erosionsskador

ilningar

Ilningar i tänder är ett vanligt problem som många söker vård för. Orsakerna till uppkomsten kan vara många, men gemensamt för alla är att tanden på något sätt har blivit skadad så att tandnerven är mer lättirriterad. När tanden då kommer i kontakt med exempelvis mat eller med tandborsten så irriteras nerven och man upplever smärta i form av ilningar.
Cavities

Hål i tänderna - Karies

Karies är det medicinska ordet för vad som vanligt kallas hål i tänderna och det är det vanligaste problemet man får i munhålan. Karies bildas när det uppstår en obalans mellan saliven vi har i munnen, vilket har antibakteriella egenskaper, och en viss typ av bakterier.
Odontalgia

Tandvärk

Tandvärk kan bero på en mängd orsaker, allt från något så enkelt som att man slagit i tanden till den mer komplicerade neurogena smärtan.
Parodontit

Tandlossning

Tandlossning är kroppens egna försvarsmekanism för att förhindra att bakterier tar sig vidare ut i blodomloppet. Det är en av de vanligaste kroniska sjukdomarna och ungefär hälften av Sveriges befolkning har det i någon grad.
Scroll to Top